Ziołowy twarożek

Bułeczki i bagietki, które widzicie na zdjęciach, były jeszcze ciepłe. Mięciutkie, z chrupiącą skórką. Posmarowane świeżym, lekko solonym masełkiem, a do tego pyszny ziołowy twarożek pachnący estragonem. Czego chcieć więcej na weekendowe śniadanie – może kubek gorącego mleka?

Składniki – ilość według uznania:

  • twarożek
  • rzodkiewka
  • zielona cebulka / szczypiorek
  • estragon – świeży lub mrożony
  • pieprz i sól

Posiekaj rzodkiewkę i estragon. Cebulkę lub szczypiorek pokrój w cienkie krążki. Wymieszaj z twarożkiem i przypraw do smaku pieprzem i solą. Smacznego!

Na koniec kilka zdań na temat ziół. Najczęściej nie wykorzystuję ich w całości, więc siekam je drobniutko, wsadzam do woreczka i hop do zamrażalnika. W przeciwieństwie do suszonych – mrożone zioła nie tracą, ani nie zmieniają swojego smaku i aromatu. Może nie wyglądają już tak pięknie, ale zawsze są pod ręką, gdy potrzebuję garstki do wzbogacenia smaku jakiejś potrawy.

2 thoughts on “Ziołowy twarożek

Don't be shy, leave a comment :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s