Bułeczki i bagietki, które widzicie na zdjęciach, były jeszcze ciepłe. Mięciutkie, z chrupiącą skórką. Posmarowane świeżym, lekko solonym masełkiem, a do tego pyszny ziołowy twarożek pachnący estragonem. Czego chcieć więcej na weekendowe śniadanie – może kubek gorącego mleka?
Składniki – ilość według uznania:
- twarożek
- rzodkiewka
- zielona cebulka / szczypiorek
- estragon – świeży lub mrożony
- pieprz i sól
Posiekaj rzodkiewkę i estragon. Cebulkę lub szczypiorek pokrój w cienkie krążki. Wymieszaj z twarożkiem i przypraw do smaku pieprzem i solą. Smacznego!
Na koniec kilka zdań na temat ziół. Najczęściej nie wykorzystuję ich w całości, więc siekam je drobniutko, wsadzam do woreczka i hop do zamrażalnika. W przeciwieństwie do suszonych – mrożone zioła nie tracą, ani nie zmieniają swojego smaku i aromatu. Może nie wyglądają już tak pięknie, ale zawsze są pod ręką, gdy potrzebuję garstki do wzbogacenia smaku jakiejś potrawy.
Mmmm, pyszny twarożek 🙂
Świeża, pachnąca i ciepła bułeczka, do tego taki twarożek… Niebo w gębie 😉