Cheveux du diable – Włosy diabła

Włosy diabła to dekoracyjna przyprawa rodem z Hiszpanii. Cieniutkie niteczki z czerwonej papryki,  wędzonej w dymie drewna bukowego. Bardzo ładnie się prezentuje w towarzystwie sałatek, potraw z ryb, czy mięsa. Taką diabelską czuprynką można udekorować faszerowane pomidory – 5 minut przed końcem duszenia należy umieścić ją na górze, zamiast czapeczki z pomidora – nada piękny zapach potrawie i niezwykle dekoracyjny wygląd. Ta przyprawa z pewnością spodoba się wszystkim kulinarnym estetom 🙂

8 thoughts on “Cheveux du diable – Włosy diabła

  1. poczatkowo myslalam ze znalazlas ogromnie dlugi szafran, a to diabel ci sie w kuchni pojawil i jeszcze z Hiszpanii 😉
    a skad takie cudo masz?
    ja dopiero wczoraj odkrylam ze cynamon to nie cynamon 😉

  2. Tego to jeszcze nie widziałam, faktycznie jest czego pozazdrościć 🙂 ja jak szukam czegoś co jest trudno dostępne wybieram się do Bomi, Almy albo szukam w marketach czy też sklepach ze zdrową żywnością itp.

Don't be shy, leave a comment :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s