Włosy diabła to dekoracyjna przyprawa rodem z Hiszpanii. Cieniutkie niteczki z czerwonej papryki, wędzonej w dymie drewna bukowego. Bardzo ładnie się prezentuje w towarzystwie sałatek, potraw z ryb, czy mięsa. Taką diabelską czuprynką można udekorować faszerowane pomidory – 5 minut przed końcem duszenia należy umieścić ją na górze, zamiast czapeczki z pomidora – nada piękny zapach potrawie i niezwykle dekoracyjny wygląd. Ta przyprawa z pewnością spodoba się wszystkim kulinarnym estetom 🙂
A ja myślałam, że będzie przepis:( BU… To jest śliczne!
Może dałoby się zrobić takie „włosy” metodą domową – ja się nie podejmuję 🙂
poczatkowo myslalam ze znalazlas ogromnie dlugi szafran, a to diabel ci sie w kuchni pojawil i jeszcze z Hiszpanii 😉
a skad takie cudo masz?
ja dopiero wczoraj odkrylam ze cynamon to nie cynamon 😉
Odnalazłam taki wspaniały sklep z przyprawami! Chalon sur Saone, Burgundia, Francja, zapraszam 😉
pięknie wygląda, nigdy tego wcześniej nie widziałam… poszukam 😉
strasznie Ci zazdroszczę dostępu do tych wszystkich przypraw 😉
pozdrawiam!
Tego to jeszcze nie widziałam, faktycznie jest czego pozazdrościć 🙂 ja jak szukam czegoś co jest trudno dostępne wybieram się do Bomi, Almy albo szukam w marketach czy też sklepach ze zdrową żywnością itp.
Fantastyczny pomysł 🙂 Wygląda rewelacyjnie!